torstai 17. heinäkuuta 2014

Oulusa ollaan

Tulimme Ouluun toissapäivänä tiistaina. Ohtakarista purjehdimme Raaheen. Matkalla törmäsimme ihmeellisiin tuuliin. Kun purjeet viritti kryssille (genoan alaosa) niin mastonhuipussa suhteellinen tuuli oli 60-70 SB. Toisella halssilla vastaavasti suhteellinen tuuli oli 20-25 PB. Lisäksi tietenkin skuuttipisteet olivat noin metrin eri kohdassa. Tuulimittari ei varmaan ollut suunnan osalta ihan asteelleen kohdallaan, mutta ero ei tästä johtunut. Lisäkis välillä tosituuli oli 4 kn ja venevauhti 5 kn, että hyvin se Frers näitä Rasseja osaa suunnitella. Ainoaksi selitykseksi keksimme, että ylätuuli (20 m) ja alatuuli (alle 10 metrin korkeudessa) olivat erisuuntaisia. Tätä ilmiötä kesti tuntikausia.
Raahessa kiinnityimme tällä kertaa museon rantaan.
Aamulla suuntasimme Ouluun Hailuodon etäläpuolista väylää pitkin. Torin vierasvenesatamassa oli tullessamme Köysti jo odóttamassa Tankariin unohtamaansa poijuhakaa. Nyt on edessä muutama päivä kaupunkielämään.

Ranmarina - Oulu legillä kertyi lokiin 512 mailia ja aikaa kului 12 päivää. Kiitos gasteille Jussi, Ali ja Eki matkasta. Lisäksi toivomme Alille pikaista paranemista, joka kuuluu jo alkaneenkin. Häneltä murtui kylkiluita Luvian sataman laiturille kaatuessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti