keskiviikko 24. heinäkuuta 2013

Paratiisi ja arki vuorottelevat



Päivään mahtuu niin paljon. Aamu alkaa aurinkoisena. Vierasvenesatama tarjoaa tuoreet sämpylät ja ne maistuvat muun hyvän aamiaisen kanssa Egersundin laiturissa.
Veneily alkaa tyynessä koneella kohden suunniteltua lounaslaguunia. Leppoisan rauhallista eikä vastavirtakaan ole mainittavaa. Saavumme kaavaillussa aikataulussa Sakun etukäteen tiedustelemaan laguuniin, minivuonon perukoilla. Vettä on neljästä kuuteen metriin. Ankkuri veteen ja miehet uimaan. Merjan ja Leenan tukka ei kestä kastumista. Voi noita naisia. Vesi on uitavaa, noin 17 C ja aurinko paistaa. Tuulen virekään ei liikauta poukamassa veden pintaa. Ei hyttysiä, ei kärpäsiä, ei pilviä. Paratiisi maan päällä.
Keittolounas paratiisissa, pienet tirsat kannella ja jo on Saku ehtinyt keittää kahvit. Tästä ei loma parane.
Mutta matkaa on päätetty jatkaa. Paikalliset asukkaat vilkuttavat laiturilla jalkojaan meressä heilutellen, kun lähdemme ulos poukamasta. Paluu merelle kertoo, että paratiisi oli paikallinen. Tuuli on noussut ja nousee lisää. Ei paha, mutta mukavat aallot noin 10 m/s puhaltava tuuli saa aikaa. Ja tietysti tuuli on täysin vastainen, joten jatkamme koneella aallokossa luovien. Välillä kulma aaltoon on väärä ja aalto pyyhkii Duon yli. Merja kastuu ruorissa. Matka etenee hitaasti ja aallokko sen kuin nousee. Ylös alas kolme tuntia, mutta kukaan ei onneksi voi pahoin. Lopulta käännymme Farsundiin johtaviin kapeikkoihin ja aallokko vaimenee.
Vierasvenesataman laituri on uusi kuten tilatkin. Ennen kuin niihin ehditään tutustua, paljastuu, että keulakajuuttaan on vuotanut suolaista Atlantin vettä. Vuode kuivumaan ja siinähän se ilta menee.
Mutta piipahdus paratiisissa jää päivästä päällimmäiseksi ja säilyy sydämessä koko loman kiinnekohtana.

To the paradise ... and back again!

What a great day it was again - at least for the first part of the day. After a tasty breakfast we made an easy start around eight o'clock to reach the paradiselike lagoon of Beresund at lunch time. Everything went brilliantly according to the plans. Swimming, vegetable soup for lunch, napping in the hot sunshine, coffee and biscuits ...Oh, what bliss!
Then - just as fast as you can snap your fingers - everything just changed. Anchor up and on our way we went - straight to the horrible waves of yesterday. Paradise lost! Leena and I figured the size of those monsters  to be at least 1,5 metres, but the skipper kindly informed us that they were hardly 0,5 metres. Oh well, but they seemed sooo big and didn't treat us very nicely. Nobody got real sick, though, which of course was a good thing. The hours seemed very, very long though ...
Finally we reached our destination for today, Farsund - just to notice that the gasket of the front cabin hatch was leaking. Oh dear, and all our bedding was more or less damp, which caused some alarm and anxiety. Now all is luckily calm again and we are more than ready for bed sending you all good night wishes. Stay tuned for more adventurous happenings tomorrow...



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti